Skip to main content

Način dela v Centru kroga

Ko govorimo o podpori človeka k njegovemu optimalnem zdravju, pa naj gre za različna stanja neravnovesja kot so naprimer:
• kronične bolečine,
• izzivi z notranjimi organi
• avtoimune bolezni,
• soočanje z duševnimi izzivi,
• ali pa le kronična utrujenost,

je zelo pomemben pristop in pogled iz različnih zornih kotov.


Naše življenje ni samo fizično telo in materialni svet. V telesu, prostoru ali med pogovorom lahko začutimo energijo, ki nas navdihuje in podpira, ali pa nas izčrpava. Nevro znanost in kvantna fizika potrjujeta raziskave Qigong znanosti o tem, kako naše misli ustvarjajo realnost in vplivajo na hormonsko stanje v telesu in posledično na fizično zdravje.


Pristop, ki ga uporabljam v Centru krogu je celosten. Med spoznavanjem sebe in delovanja svojega telesa in uma začnemo pri koreninah, kjer gradimo trdne temelje na treh nivojih, ki nam omogočajo, da zaživimo svoje življenje avtentično, z več energije ter zgradimo stabilen steber zdravja, ki človeka opolnomoči, da zmore premagovati življenjske izzive.

FIZIČNO TELO

Nepravilni osnovni gibalni vzorci, ki se lahko pojavijo pri dviganju težkih bremen, ponavljajočih gibanj na delovnem mestu, sedenju, teku, vadbi,… našemu telesu pripravljajo podlago za nastanek poškodb, obrab in kroničnih bolečin. Ker je gibalni vzorec zapisan v fascijah in mišicah ter komunicira preko živčnega sistema, nam vaje iz Qi gonga lahko pomagajo, da vrnemo telesu mehkobo gibanja, prebudimo zaspane mišice in okrepimo glavne mišične skupine, ki bodo telesu omogočile zdravo gibanje in boljšo statiko, ki bo enakomerno razporedila obremenitve čez celo telo. Naučili se boste enostavnih vaj, ki vam bodo omogočile lahkotnejše gibanje in povrnile prožnost in vitalnost telesa.


Prvi steber pri doseganju zdravja je torej pretočen živčni sistem – pokončna drža, ki bo vplivala na energetski pretok v telesu in vam povrnila samozavest.

ENERGIJSKO TELO

Energija (Qi) se v telesu pretaka po energijskih kanalih oziroma meridianih, ki so povezani z notranjimi organi in čustvenimi stanji. Kadar je energija enakomerno porazdeljena po celem telesu, so naši meridiani odprti, kri in Qi se svobodno gibata po telesu, mi pa uživamo v občutku lahkotnosti in zdravja. Ko pride do energijske zastoja, ki je lahko posledica prekomerno izraženega čustvenega stanja (skrbi, depresija, agresija, anksioznost, tesnoba,…) ali izzivov z notranjimi organi, v enem delu telesa ustvari energijski višek, v drugem pa energijski manko, kar ruši ravnovesje telesa in s tem njegovo delovanje na vseh ravneh.


Inteligenca našega telesa in uma je nenehno vračanje v homeostazo, optimalno stanje. Z aktiviranjem akupunkturnih točk in stimuliranjem meridianskega sistema podpremo telo, da se lažje in hitrejše regenerira. Metode Qigong Modrosti, Akupunkturna masaža po Penzlu ter terapija Hunyuan Qi omogočita boljšo komunikacijo telesa in uma, da se povrne v najboljšo verzijo sebe.

INFORMACIJSKO TELO

Središče naših možganov je dom uma iz katerega lahko delujemo in zavestno pošiljamo, sprejemamo in transformiramo informacije, ki vplivajo na energijski obtok in fizično telo. Ko se iz čustvenega nemira umirimo in sprostimo, lahko z jasno namero vplivamo na procese v telesu ter zavestno spremenimo naše avtomatične čustvene reakcije na dnevne izzive.


Informacijsko polje zajema prostor en meter okoli telesa. Ko iz središča uma spreminjamo informacijo našega odzivanja, ta nova informacija vpliva tudi na našo okolico. Na začetku je ta proces, komunikacija med odprtim srcem in umom lahko oslabljena, saj smo običajno na dnevni ravni večino časa osredotočeni na zunanje dražljaje.

S podporo terapevta povezavo med srcem in umom obnovimo in jo krepimo.
Najpomembnejši del okrevanja je, ko posameznica/posameznik osvoji znanja in z redno vajo nadaljuje z zbiranjem energije v telesu, kar omogoči uspešno regeneracijo, rast in krepitev pozitivnega odnosa do življenja.

TERAPIJE V CENTRU KROGA

FIZIČNO TELO – izboljšanje gibljivosti, razvoj moči in vzdržljivosti, odpiranje pretočnosti živčnega sistema – Qigong Modrosti.

ENERGIJSKO TELO – Odpiranje meridianskega sistema in aktivacija homeostaze preko akupunkturnih točk – Akupunkturna masaža po Penzlu, Qigong Modrosti in terapija Hunyuan Qi.

INFORMACIJSKO TELO – določitev jasne namere zdravljenja, odpiranje srca in uma, ozaveščanje misli, pregled omejujočih miselnih okvirjev in njihova transformacija – Qigong Modrosti in terapija Hunyuan Qi.

Paket terapij zajema podporo in učenje na treh nivojih bivanja. Metode se dopolnjujejo in omogočijo posameznici/posamezniku vrnitev v svoj zdravi center telesa in uma, ki se okrepi in omogoči polno uživanje življenja.

Andraž

Author Andraž

More posts by Andraž

Leave a Reply

Translate »